- Για το κοτόπουλο
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το ριζότο
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια κρασί λευκό
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα τριμμένη
Ριζότο με ψητό κοτόπουλο
Αλείφουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν ελαφρά τα κόβουμε σε κυβάκια. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό καθώς το ρύζι απορροφά τα υγρά μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Πριν προσθέσουμε την επόμενη κουταλιά ζωμού πρέπει το ρύζι να έχει απορροφήσει τον προηγούμενο ζωμό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και παρμεζάνα τριμμένη.
Καλή σας όρεξη!