- 300 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια κρασί λευκό ξηρό
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 3-4 ίνες σαφράν
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
Ριζότο με κοτόπουλο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό καθώς το ρύζι απορροφά τα υγρά μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Πριν προσθέσουμε την επόμενη κουταλιά ζωμού πρέπει το ρύζι να έχει απορροφήσει τον προηγούμενο ζωμό. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, το σαφράν, το δεντρολίβανο, πιπέρι και αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το ριζότο με μαϊντανό ψιλοκομμένο και προαιρετικά παρμεζάνα τριμμένη.
Καλή σας όρεξη!