- 500 γραμμάρια φιλέτο σολωμού χωρίς πέτσα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Ριζότο με σολωμό
Πλένουμε το σολωμό και τον τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το χυμό από το 1/2 λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε το σολωμό σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Πλένουμε το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι και να χυλώσει. Ρίχνουμε την επόμενη κουτάλα με ζωμό αφού πρώτα έχει απορροφηθεί η προηγούμενη. Κόβουμε το σολωμό σε κύβους και τον προσθέτουμε στο ριζότο. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και αποσύρουμε. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σχοινόπρασο.
Καλή σας όρεξη!