- Για το μπακαλιάρο
- 500 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το ριζότο
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια κρασί λευκό ξηρό
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ριζότο με φιλέτο μπακαλιάρου
Πλένουμε το μπακαλιάρο και τον στραγγίζουμε. Τον βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να απορροφηθεί και να χυλώσει το ρύζι. Πριν προσθέσουμε την επόμενη κουταλιά ζωμού πρέπει το ρύζι να έχει απορροφήσει τον προηγούμενο ζωμό. Προσθέτουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μαϊντανό και σχοινόπρασο.
Καλή σας όρεξη!