- 500 γραμμάρια ρύζι κίτρινο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μικρή σελινόριζα σε κυβάκια
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 100 γραμμάρια αρακά
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- κρεατικά ή
- γιαούρτι στραγγιστό ή
- σαλάτα εποχής
Ρύζι με λαχανικά
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τα καρότα, την πιπεριά και τον αρακά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το ζωμό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το ρύζι λαχανικών με κρεατικά ή γιαούρτι στραγγιστό ή σκέτο με σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!