- 500 γραμμάρια συκωτάκια κότας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 12 κάστανα βρασμένα κομμένα στη μέση
- 8 κάσιους ωμά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
- 1300 γραμμάρια ζωμό κότας ζεστό
- 4 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- 6 κόκκους μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Ρύζι με συκωτάκια (γέμιση για γαλοπούλα)
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν τα συκωτάκια για 30 λεπτά. Πλένουμε το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα και τα κάσιους και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, τις σταφίδες, το μπαχάρι, την κανέλα, το δαφνόφυλλο, πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να πιει σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε στο τέλος τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή σας όρεξη!