- 1 κιλό σπανάκι
- 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 60 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 80 γραμμάρια νερό
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Σπανακόρυζο με μανιτάρια
Πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ενώ είναι δυνατή η φωτιά προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα μανιτάρια προσθέτουμε το σπανάκι το ρύζι και αλάτι όσο χρειάζεται. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό με χυμό λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!