- 300 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 400 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
- αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Αραβικές πίτες ολικής αλέσεως
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στο μπολ της κουζινομηχανής) βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου μια ώρα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή αν έχουμε δυνατή συσκευή για κρέπες. Αλείφουμε το σκεύος με λίγο λάδι. Με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλα και τα ψήνουμε ένα ένα. Μόλις στεγνώσει η μια πλευρά το γυρνάμε από την άλλη για περίπου 3-4 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!