- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
- 500 γραμμάρια σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 350 γραμμάρια τυρί λευκό
- 400 γραμμάρια αριάνι
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Αφράτη σπανακοτυρόπιτα
Πλένουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε για 1 λεπτό και το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τα μπαχαρικά και το τυρί θρυμματισμένο. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αριάνι. Χτυπάμε για λίγο και το αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε δυο φύλλα ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε λίγη γέμιση και λίγο από το μίγμα με τα αυγά. Απλώνουμε ένα φύλλο και ξανά γέμιση. Ακολουθούμε τη διαδικασία αυτή για όλα τα φύλλα και στο τέλος λαδώνουμε την επιφάνεια. Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για μια ώρα.
Καλή σας όρεξη!