- 1 πακέτο φύλλο για πίτες χωριάτικο
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 200 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
- 200 γραμμάρια σαλάμι αέρος
- σε κυβάκια
- 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 2 πιπεριές πράσινες σε καρέ
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- θυμάρι αποξηραμένο
- πιπέρι μαύρο
Ζαμπονοτυρόπιτα με αφράτη γέμιση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το σαλάμι αέρος, τη γραβιέρα, το κασέρι, τις πιπεριές, θυμάρι και πιπέρι. Λαδώνουμε ένα ταψί ορθογώνιο και απλώνουμε 2-3 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και καλύπτουμε με άλλα 2-3 φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, στη δεύτερη από κάτω θέση, για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!