- Για το φύλλο
- 1 πακέτο φύλλο για πίτες χωριάτικο
- ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 6 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια Κατίκι Δομοκού
Κιμαδόπιτα με Κατίκι Δομοκού
Πλένουμε τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το πράσο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και το Κατίκι. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!