- Για τη ζύμη
- 600 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 110 γραμμάρια βούτυρο
- 220 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 αυγά
- Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 100 γραμμάρια καλαμπόκι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 250 γραμμάρια γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια τριμμένο γκούντα
- 50 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αυγά
- σουσάμι για πασπάλισμα
Κοτόπιτα με φύλλο κουρού
Για τη ζύμη : χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, το γιαούρτι, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ζυμώνουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ώστε η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη και την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Για τη γέμιση : σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Το στραγγίζουμε, το ψιλοκόβουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 4 λεπτά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοψήνουμε τη γέμιση για 10 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μαιντανό, τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα ( κρατάμε λίγο αυγό για επάλειψη ). Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και ανοίγουμε δυο φύλλα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το ένα φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στην προτελευταία θέση του φούρνου στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!