- Για τις κρέπες
- 4 μεγάλα αυγά
- 500 γραμμάρια γάλα
- 250-300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 50 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
- Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα
Κρέπες με σπανάκι και φέτα
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα. Φτιάχνουμε τις κρέπες σε μια κρεπιέρα ρίχνοντας μια κουταλιά χυλό κάθε φορά και ψήνοντάς τες για 15 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά. Τις αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε και ζεματίζουμε το σπανάκι ελαφρά. Το στραγγίζουμε καλά και ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και προσθέτουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και σιγοψήνουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε σε κάθε κρέπα μια κουταλιά γέμιση και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ και τις περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι μαι ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!