- 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 250 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Κυπριακές πίτες
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ζυμώνουμε, χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες, και τις σκεπάζουμε να διπλασσιαστούν για 1 ώρα. Ανοίγουμε μακρόστενες βαρκούλες και τις σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πίτες για 15 λεπτά από τη μια πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε οριζόντια τις πίτες ώστε να μπορούμε να τις γεμίσουμε. Αν θέλουμε τις φυλάμε στην κατάψυξη.
Καλή σας όρεξη!