- Για τη ζύμη
- 125 γραμμάρια γάλα αγελαδινό χλιαρό
- 15 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1/2 κ.γ. μέλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 15 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 250-350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για τη γέμιση
- 10 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στη μέση
- ή 20 λουκάνικα cocktail
Μπουρεκάκια με λουκάνικο
Σε ένα μπολ (ή στο μπολ της κουζινομηχανής) βάζουμε το γάλα. Διαλύουμε σ’αυτό τη μαγιά και το μέλι. Προσθέτουμε το αλάτι, το καλαμποκέλαιο και το αυγό και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε 2 φύλλα. Με ένα ροδάκι κόβουμε το κάθε φύλλο σε 5 τετραγωνάκια που να χωράει το καθένα μισό λουκάνικο. Τοποθετούμε σε κάθε τετραγωνάκι μισό λουκάνικο και το τυλίγουμε με τρόπο που να φαίνεται το λουκάνικο στις άκρες. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!