- Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 220 γραμμάρια γιαούρτι
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- Για τη γέμιση
- 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη ψητή ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κρόκους αυγών
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 200 γραμμάρια ανθότυρο θρυμματισμένο
Μανιταρόπιτα
Βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο να μαλακώσει. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τρίβουμε το μίγμα με τη μαργαρίνη να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ζυμώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να σιγοψηθεί για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την κρέμα γάλακτος καια αποσύρουμε από τη φωτιά. Τέλος ρίχνουμε τους κρόκους και το ανθότυρο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 40×32. Απλώνουμε τη γέμιση και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο. Το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!