- 9 φύλλα χωριάτικα για πίτες
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 3 κ.σ. σπιτική μαργαρίνη ( βλ. συνταγή )
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
- 2 αυγά χτυπημένα
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μελιτζανοτυρόπιτα
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο νερό. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το κατσικίσιο τυρί, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, πιπέρι και αλάτι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου μας. Λαδώνουμε ένα ένα φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση. Λαδώνουμε το φύλλο ξανά και απλώνουμε 2 κ.σ. γέμιση. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί. Ακολουθούμε τη διαδικασία αυτή για όλα τα φύλλα και τη γέμιση. Λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε την πίτα για 50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!