- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 1 κιλό μελιτζάνες σε κυβάκια
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου τριμμένους
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μελιτζανόπιτα
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο νερό. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, πιπέρι και αλάτι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Αν συνεχίσει να έχει αρκετά υγρά, προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ακόμα. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου μας. Απλώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ελαφρά ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα κι αυτά. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια. Λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε την πίτα για 50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!