- Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 30 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.γ. μέλι
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 30 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 500-600 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για τη γέμιση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 1/2 κ.γ. κάρυ
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μπουρεκάκια με κιμά
Για τη ζύμη : σε ένα μπολ (ή στο μπολ της κουζινομηχανής) βάζουμε το γάλα. Διαλύουμε σ’αυτό τη μαγιά και το μέλι. Προσθέτουμε το αλάτι, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Για τη γέμιση : ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε τον κιμά. Με μια ξύλινη κουτάλα σπάμε τον κιμά μέχρι να γίνει σπυρωτός και να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Για τη συναρμολόγηση : xωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε 3 φύλλα. Με ένα ροδάκι ή μαχαίρι κόβουμε το κάθε φύλλο ακτινωτά σε 8 τριγωνάκια . Τοποθετούμε σε κάθε τριγωνάκι μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!