- Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 30 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.γ. μέλι
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 30 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 500-600 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για τη γέμιση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μπουρεκάκια με σπανάκι και τυρί
Για τη ζύμη : σε ένα μπολ (ή στο μπολ της κουζινομηχανής) βάζουμε το γάλα. Διαλύουμε σ’αυτό τη μαγιά και το μέλι. Προσθέτουμε το αλάτι, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Για τη γέμιση : πλένουμε καλά το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Στριφογυρίζουμε με μια κουτάλα για 1 λεπτό μέχρι να μαραθούν και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Για τη συναρμολόγηση : xωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε 3 φύλλα. Με ένα ροδάκι ή μαχαίρι κόβουμε το κάθε φύλλο ακτινωτά σε 8 τριγωνάκια . Τοποθετούμε σε κάθε τριγωνάκι μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!