- Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 30 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.γ. μέλι
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 30 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 500-600 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 100 γραμμάρια ανθότυρο θρυμματισμένο
- 40 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- 40 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- πιπέρι μαύρο
- μοσχοκάρυδο
Μπουρεκάκια με 4 τυριά
Σε ένα μπολ (ή στο μπολ της κουζινομηχανής) βάζουμε το γάλα. Διαλύουμε σ’αυτό τη μαγιά και το μέλι. Προσθέτουμε το αλάτι, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε 3 φύλλα. Με ένα ροδάκι ή μαχαίρι κόβουμε το κάθε φύλλο ακτινωτά σε 8 τριγωνάκια . Τοποθετούμε σε κάθε τριγωνάκι μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!