- 1 φύλλο σφολιάτας
- 300 γραμμάρια φιλέτο από κοτόπουλο
- 300 γραμμάρια αχνισμένες φουντίτσες μπρόκολο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια καλαμπόκι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- αλάτι
- πιπέρι
- παπαρουνόσπορο
Κοτόπιτα με μπρόκολο και παπαρουνόσπορο
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 30 λεπτά προσθέτουμε το μπρόκολο και αποσύρουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Χτυπάμε το αυγό με το αλεύρι και το γάλα. Προσθέτουμε το μίγμα στη γέμιση μαζί με τη γραβιέρα. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα ταψί και στρώνουμε την κρύα σφολιάτα. Απλώνουμε τη γέμιση, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!