- 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα για πίτα
- 1/2 κιλό σέσκουλα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια φέτα
- 2 αυγά χτυπημένα
- λίγο τραχανά γλυκό
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
Χωριάτικη πίτα με σέσκουλα και φέτα
Πλένουμε τα σέσκουλα και χωρίζουμε τα τρυφερά φύλλα από τα κοτσάνια. Τα ψιλοκόβουμε χωριστά. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα σέσκουλα. Μόλις κρυώσει ελαφρά η γέμιση προσθέτουμε τα μυρωδικά τα αυγά και τη φέτα θρυμματισμένη. Σκορπίζουμε λίγο τραχανά ο οποίος θα τραβήξει τα περιττά υγρά. Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και απλώνουμε τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Καλή σας όρεξη!