- Για τη ζύμη
- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 αυγά
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 800-900 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό τυρί λευκό
- 4 κ.σ. γιαούρτι παραδοσιακό
- ρίγανη
- πιπέρι
Πιροσκί με τυρί στο φούρνο
Ανακατεύουμε με το γάντζο τα αυγά με το γιαούρτι, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας το τυρί και ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη ρίγανη και πιπέρι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 μπαλίτσες. Ανοίγουμε φυλλαράκια και απλώνουμε τη γέμιση. Κλείνουμε πατώντας τις άκρες για να κολλήσουν. Τοποθετούμε τα πιροσκί σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!