- Για τη ζύμη
- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 αυγά
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
- 800-900 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό τυρί λευκό
- 4 κ.σ. γιαούρτι παραδοσιακό
- ρίγανη
- πιπέρι
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Ποντιακά πισία (πιροσκί) με τυρί
Ανακατεύουμε με το γάντζο τα αυγά με το γιαούρτι, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας το τυρί και ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη ρίγανη και πιπέρι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 μπαλίτσες. Ανοίγουμε φυλλαράκια και απλώνουμε τη γέμιση. Κλείνουμε πατώντας τις άκρες για να κολλήσουν. Τηγανίζουμε τα πισία σε λίγο λάδι που έχουμε ζεστάνει καλά σε ένα τηγάνι, σε μια στρώση κάθε φορά. Όταν ροδίσει η μια πλευρά τα γυρνάμε να ροδίσουν κι από την άλλη και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή σας όρεξη!