- 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες
- 750 γραμμάρια πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-3 κ.σ. τραχανά γλυκό
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Πρασόπιτα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να μαλακώσουν για 30 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ελαιόλαδο και αποσύρουμε. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα και απλώνουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τραχανά και απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!