- 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες
- 1 κιλό σπανάκι σε φύλλα πλυμένο και ζεματισμένο
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια τυρί λευκό θρυμματισμένο
- 4 κ.σ. τραχανά γλυκό
- 2 αυγά χτυπημένα
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ελαιόλαδο για τα φύλλα
Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, το μαιντανό, τον τραχανά, αλάτι, μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να γίνει χλιαρή. Όταν γίνει χλιαρή προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και απλώνουμε λίγη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή με τα φύλλα και τη γέμιση μέχρι να τελειώσουμε με φύλλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και τη χαράσσουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά ο πάτος της πίτας. Τοποθετούμε το ταψί στη δεύτερη από κάτω θέση του φούρνου.
Καλή σας όρεξη!