- Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 225 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση
- 400 γραμμάρια γλυκιά μυζήθρα
- 200 γραμμάρια γιαούρτι παραδοσιακό
- αλάτι
- πιπέρι
Τυροπιτάκια με μυζήθρα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε τη ζύμη ώστε να δημιουργηθούν ψίχουλα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Στρώνουμε δυο ταψιά του φούρνου με λαδόχαρτο. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1-1,5 εκ. Κόβουμε με ένα ροδάκι τετράγωνα φυλλαράκια. Τοποθετούμε στο κάθε φυλλαράκι λίγη γέμιση και τα κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες σε τριγωνάκια. Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στα ταψιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!