- Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σόδα
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 220 γραμμάρια γιαούρτι
- 3 αυγά
- Για τη γέμιση
- 15 φέτες ζαμπόν
- 100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
- 4 μανιτάρια σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Σπιτική ζαμπονοκασερόπιτα
Χτυπάμε τα 2 αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το γιαούρτι, το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ζυμώνουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ώστε η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μιςή ώρα και τη χωρίζουμε σε δυο μπάλες. Ανοίγουμε ένα φύλλο και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη ταρτιέρα. Απλώνουμε τα υλικά της γέμισης και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με αυγό και κόβουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!