- Για το φύλλο
- 1/5 κιλό αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. ξερή μαγιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 250 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. κόκκινο ξύδι
- ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση
- 1/5 κιλό τυρί λευκό
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- μοσχοκάρυδο
Σπιτική τυρόπιτα με μυρωδικά
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι και τη μαγιά και προσθέτουμε λίγο λίγο όσο αλεύρι χρειάζεται. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αλευρώνουμε τη ζύμη και τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα για μια ώρα. Εν τω μεταξύ θρυμματίζουμε το τυρί και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και το καθένα σε 3 μικρότερα. Ανοίγουμε φυλλαράκια λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και στρώνουμε τα μισά σε ένα λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στη δεύτερη από κάτω θέση του φούρνου.
Καλή σας όρεξη!