- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 450 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 112 γραμμάρια βούτυρο
- 112 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 225 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 αυγά
- Για τη γέμιση
- 500 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. νερό
- πιπέρι
Στριφτά τυροπιτάκια
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Στο μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο καθ το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα αυγά και ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας. Χτυπάμε το αυγό της γέμισης με το νερό και ανακατεύουμε με τη φέτα και το πιπέρι. Παίρνουμε μπάλες ζύμης και ανοίγουμε φύλλο με το χοντρό πλάστη. Με ένα ροδάκι κόβουμε φαρδιές λωρίδες και στη συνέχεια τις χωρίζουμε στη μέση. Απλώνουμε γέμιση σε κάθε λωρίδα και τυλίγουμε ρολό και στη συνέχεια σαλιγκάρι. Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε λαδόκολλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Καλή σας όρεξη!