- 750 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350-400 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 75 γραμμάρια τσικουδιά
- 750 γραμμάρια κρητική ξινομυζήθρα
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- μέλι και σουσάμι για σερβίρισμα
Σφακιανές πίτες με ξινομυζήθρα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το νερό, την τσικουδιά και όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια μαλακή ελαστική ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μπαλίτσες και τις σκεπάζουμε για 1 ώρα να ξεκουραστούν. Φτιάχνουμε με την ξινομυζήθρα σε 15 μπαλάκια κλείνοντάς τα στο χέρι μας και πλάθοντας. Ανοίγουμε το πρώτο λεπτό φύλλο και τοποθετούμε πάνω ένα μπαλάκι ξινομυζήθρα. Κλείνουμε καλά το φύλλο σκεπάζοντας το τυρί και ανοίγουμε ξανά ένα φύλλο με διάμετρο περίπου 15 εκατοστά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και ξινομυζήθρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές. Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.
Καλή σας όρεξη!