- Για τη ζύμη
- 600 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 110 γραμμάρια βούτυρο
- 220 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 αυγά
- Για τη γέμιση
- 250-300 γραμμάρια τυρί αγελαδινό
- 1 αυγό
- λευκό πιπέρι
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, το γιαούρτι, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ζυμώνουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ώστε η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ανοίγουμε φύλλο. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και απλώνουμε από μια κουταλιά γέμιση. Διπλώνουμε τα τυροπιτάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Αν θέλουμε τα αλείφουμε με λίγο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!