- Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια γάλα αγελαδινό χλιαρό
- 30 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 400 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 100-200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για τη γέμιση
- 500 γραμμάρια τυρί κατσικίσιο θρυμματισμένο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- πιπέρι μαύρο
Μπουρεκάκια ολικής αλέσεως με κατσικίσιο τυρί
Στο μπολ της κουζινομηχανής βάζουμε τα αυγά,το καλαμποκέλαιο, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε 3φύλλα. Με ένα ροδάκι κόβουμε το κάθε φύλλο ακτινωτά σε 8 τριγωνάκια . Τοποθετούμε σε κάθε τριγωνάκι μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!