- Για τη ζύμη
- 500 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 220 γραμμάρια γιαούρτι
- 110 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- Για τη γέμιση
- 150 γραμμάρια φέτα
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- αυγό για επάλειψη
Τυροπιτάκια με γιαούρτι και δυόσμο
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να μαλακώσει. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο και με ένα στρόγγυλο κουπ πατ κόβουμε φυλλαράκια. Στο κέντρο από κάθε φυλλαράκι βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε αλείφοντας τις άκρες με λίγο νερό.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1/2 ώρα στον αέρα.
Καλή σας όρεξη!