- 1 πακέτο φύλλο για πίτες χωριάτικο
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 400 γραμμάρια τυρί κατσικίσιο θρυμματισμένο
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- πιπέρι μαύρο
Τυρόπιτα με κατσικίσιο τυρί και ντομάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί, το γιαούρτι, τις ντομάτες, την πάπρικα και λίγο πιπέρι. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου στη δεύτερη θέση από κάτω για 50 λεπτά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!