- Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. ξερή μαγιά
- 1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια νερό χλιαρό
- ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό τυρί λευκό
- λευκό πιπέρι
- 1 αυγό
Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και προσθέτουμε σιγά σιγά όσο αλεύρι πάρει η ζύμη για να γίνει ελαστική. Τη χωρίζουμε σε 6 μπαλίτσες και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστούν. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε τα φυλλαράκια και ανά τρία τα αλείφουμε ελαιόλαδο και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Ανοίγουμε δυο μεγάλα φύλλα και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη γέμιση ανάμεσα. Χαράσσουμε την πίτα και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!