- 2 φύλλα σφολιάτας
- 500 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένο
- 100 γραμμάρια κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
- πιπέρι μαύρο
Τυρόπιτα με σφολιάτα ( τυρόπιτα της τεμπέλας )
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα με το κασέρι ή τη γραβιέρα, το γάλα, τα αυγά, το πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και τοποθετούμε το πρώτο σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πατάμε ελαφρά γύρω γύρω να κλείσει τη γέμιση. Κόβουμε την επιφάνεια σε κομμάτια. Ψήνουμε την τυρόπιτα για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Καλή σας όρεξη!