- 1/2 κιλό φύλλα κρούστας για πίτες
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι παραδοσιακό
- 200 γραμμάρια φρέσκο γάλα
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 50 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 600 γραμμάρια αγελαδινό τυρί
- λευκό πιπέρι
Τυρόπιτα με αφράτη γέμιση
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη σόδα, το γάλα, το σιμιγδάλι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε σταδιακά σουρωμένα τα φύλλα και ενδιάμεσα μοιράζουμε τη γέμιση φροντίζοντας να τελειώσουμε με φύλλο. Λαδώνουμε την επιφάνεια και χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!