- Για τη ζύμη
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 280 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 200 γραμμάρια στραγγιςτό γιαούρτι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά
- Για τη γέμιση
- 10 φέτες ζαμπόν κομμένες στη μέςη
- 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- 5 μανιτάρια σε φέτες
- αυγό για επάλειψη
Φωλιές με ζαμπόν, μανιτάρια και τυρί
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να μαλακώσει. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το καλαμποκέλαιο και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και τη σόδα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο και με ένα στρόγγυλο κουπ πατ κόβουμε φυλλαράκια. Απλώνουμε σε κάθε φυλλαράκι μιςή φέτα ζαμπόν, τριμμένη γραβιέρα και μια φέτα μανιτάρι και το κλείνουμε σε φωλιά. Αραδιάζουμε τις φωλιές σε λαμαρίνες με λαδόκολλα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1/2 ώρα στον αέρα.
Καλή σας όρεξη!