- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο φύλλο για πίτες
- ελαιόλαδο για ράντισμα των φύλλων
- 700 γραμμάρια ανάμικτα χόρτα χοντροκομμένα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπατα, μυρώνια)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ βούτυρο
- 300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
Χορτοτυρόπιτα
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Προσθέτουμε τα χόρτα και όταν χάσουν λίγο όγκο σβήνουμε τη φωτιά και τα στραγγίζουμε από τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση. Λαδώνουμε ένα ταψί και ραντίζουμε ένα ένα τα μισά φύλλα και τα στρώνουμε. Απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στην κάτω θέση. Την αφήνουμε για 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!