- 400 γραμμάρια φασόλια μπαρμπούνια
- 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
- 1 καρότο σε φετάκια
- 3 αγγουράκια τουρσί σε φετάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη ψητή σε λωρίδες
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ κύμινο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Αρωματική σαλάτα με φασόλια μπαρμπούνια
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Ο ακριβής χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια. Αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού, τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε την κάπαρη σε ένα μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε να ξαλμυριστεί για 1 ώρα. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, τα αγγουράκια, την κάπαρη, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το κύμινο. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε. Αν θέλουμε την αφήνουμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε κρύα.
Καλή σας όρεξη!