- 8 αυγά βρασμένα
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψητή ψιλοκομμένη (βλ. συνταγή)
- 5 αγγουράκια τουρσί μικρά ψιλοκομμένα
- 1/4 κούπας μαγιονέζα
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Αυγοσαλάτα
Βάζουμε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό που να τα σκεπάζει και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Τα ψιλοκόβουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, την πιπεριά (βλ. συνταγή) και τα αγγουράκια. Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα με το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού και περιχύνουμε την αυγοσαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.
Καλή σας όρεξη!