- Για τις πέννες
- 500 γραμμάρια πέννες
- νερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τα λαχανικά με τόνο
- 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
- 1 καρότο σε φετάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 320 γραμμάρια τόνο από κονσέρβα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μακαρονοσαλάτα με πέννες, λαχανικά και τόνο
Για τις πέννες : σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πέννες. Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τις πέννες σε ένα μπολ να κρυώσουν.
Για τα λαχανικά με τόνο : κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Το προσθέτουμε κι αυτό στα ζυμαρικά. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε κι αυτόν στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, πιπέρι και αν θέλουμε αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!