- Για τις πέννες
- 500 γραμμάρια πέννες
- νερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τα λαχανικά
- 2 ντομάτες κομμένες μέτρια
- 2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο κόκκινο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 1/2 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μακαρονοσαλάτα με πέννες ντομάτα και βασιλικό
Για τις πέννες : σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πέννες. Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις πέννες σε μια μεγάλη σαλατιέρα να κρυώσουν.
Για τα λαχανικά : κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Για τη σάλτσα : σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, πιπέρι και αλάτι. Χτυπάμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα : στη σαλατιέρα με τις πέννες προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!