- 4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σπόρους κόλιανδρου τριμμένους
- Ελαιόλαδο
- Χυμός λεμονιού
- Μαιντανό ψιλοκομμένο
Μελιτζανοσαλάτα
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν καλά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις ξεφλουδίζουμε. Εδώ όσες δε χρησιμοποιήσουμε τις φυλάμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Λιώνουμε ελαφρά με πιρούνι τις μελιτζάνες και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Η δοσολογία είναι ανάλογη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!