- 4 μέτριες πατάτες
- 3 φρέσκα αυγά
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 2 πιπερίτσες τουρσί ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Πατατοσαλάτα
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει. Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα αυγά με νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε κι αυτά σε χαμηλή φωτιά. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή αν θέλουμε τις αφήνουμε με τη φλούδα. Σε ένα μπωλ κόβουμε τις πατάτες και τα αυγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!