- 6 πατάτες μεγάλες
- 250 γραμμάρια φασολάκια στρογγυλά
- 2 μεγάλα καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα (βλ. συνταγή)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου τριμμένους
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Πατατοσαλάτα με φασολάκια
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν. Τις βάζουμε σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ξεπλένουμε καλά. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε τα φασολάκια και τα καρότα σε μια κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει και τα βράζουμε κι αυτά σε χαμηλή φωτιά. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο μαλακά θέλουμε τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν οι πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε σε ένα βαθύ σκεύος για σαλάτα. Προσθέτουμε τα φασολάκια τα καρότα το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε σε ένα βαζάκι τη μουστάρδα (βλ.συνταγή), το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, πιπέρι και αλάτι. Χτυπάμε καλά τη σάλτσα και περιχύνουμε την πατατοσαλάτα.
Καλή σας όρεξη!