- 6 μέτριες πατάτες
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1 κολοκυθάκι σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 2 κουτιά τόνο
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθο
- δεντρολίβανο
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σταγόνες tabasco
- πιπέρι
- σπόρους γλυκάνισου τριμμένους
Πατατοσαλάτα με τόνο και σάλτσα μουστάρδας
Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κολοκυθάκι και το καρότο για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τις πατάτες, τα λαχανικά, το λεμόνι το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Κόβουμε τον τόνο σε χοντρά κομμάτια και τον προσθέτουμε. Σε ένα multi χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σερβίρουμε με ρόκα ή μαρούλι.
Καλή σας όρεξη!