- 12 φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας σγουρής χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι φύλλα ρόκας
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 10 φύλλα δυόσμου
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 10 κάστανα
- 4 κ.σ. σπόρους ροδιού
- φλοίδες παρμεζάνας
- κρέμα μπαλσάμικο κόκκινο
Πράσινη σαλάτα με κάστανα, ρόδι και παρμεζάνα
Πλένουμε τα κάστανα και με ένα μαχαίρι τα χαράσσουμε σε δυο αντικριστά σημεία από την κορυφή μέχρι τη βάση. Βάζουμε τα κάστανα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα πριν κρυώσουν και τα καθαρίζουμε από την εσωτερική φλούδα. Πλένουμε καλά το μαρούλι, τη ρόκα, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τον άνηθο. Χοντροκόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τον άνηθο. Τα βάζουμε όλα σε μια σαλατιέρα. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και αλάτι. Περιχύνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα κάστανα, το ρόδι, τις φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγη κρέμα μπαλσάμικο κόκκινο.
Καλή σας όρεξη!